26 September 2013

Susun Atur : Home Office

Yeayyy akhirnya home office yang dah lama terbengkalai siap juga...dah lama idamkan home office sendiri di rumah...baru sekarang dapat realisasi kan walaupun tak lah berapa canggih dan cantik macam orang lain punya tapi aku puas hati...yess hahah





Tengoklah keadaan bilik belakang yang Ya Allah bersepah sungguh...bukan aku tak kemas tapi bila kemas tak tau nak buat yang mana dulu...bilik belakang ni memang aku and suami nak buat macam ala-ala office ataupun mini library...dah beberapa kali juga tukar dan alih perabot yang ada dalam bilik ni...tapi memang tak sedap mata memandang...hehhe

So last weekend aku memang tak pergi mana-mana...memang duk rumah je...hari sabtu suami aku basuh baju yang memang banyak...tiga trip kot dia basuh...oh ya bab basuh baju memang bagi kat dia je...hheheh...jadi hari ahad aku memang plan nak kemas bilik belakang...so aku keluarkan sume benda yang ada dalam bilik tapi tak semua lah...yang berat-berat aku tinggalkan dalam bilik...aku yang kemas dan angkat barang-barang dalam bilik tu...suami aku kene jaga dua orang hero aku...yela kalau dua-dua kemas nanti anak aku takde plak orang nak tengok-tengokkan kan...lagipun aku memang dari dulu suka kemas sendiri tanpa campur tangan orang lain...heheh

Walaupun aku kemas sengsorang tapi aku still mintak pendapat dari suami aku...tapi last-last aku yang decided nak susun and kemas camne...hahah

Tadaaaaaaaaaaaa....nilah hasilnya HOME OFFICE aku...hehhe

^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^






Ok tak kengkawan sekalian...ok ada banyak benda lagi yang aku nak letak...tapi belum sempat...inshaAllah aku akan tambah mana-mana yang patut...

Ehhh apsal ade iron ngan iron board kat kat situ??? hehhe...buat pengetahuan semua aku memang iron baju kat bilik belakang ni...open wardrobe aku pun dalam bilik ni juga...jadi senang pilih baju mana nak pakai pastu terus iron...takyah nak amik baju kat bilik belakang pastu g bilik depan iron baju kan...hehhe

Aku harap lah aku bole maintain home office ni...dan aku memang sangat memerlukan pertolongan suami aku and anak-anak aku untuk sama-sama bantu aku maintain kan apa yang ada kat bilik belakang tuh...hahahha :)


Daaaaaaaaaaaa

19 comments:

  1. ok uyah..huhu best nye kalo org rajin kemas cm uyah..bagi la aura sikit

    ReplyDelete
  2. wowwweeeee....happynya tgk dah kemas dan praktikal gini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. happy sangat bila dah kemas camtu...heheh

      Delete
  3. Rajinnya tuan rumah ni.... sedap mata memandang

    Jika senang singgahlah http://teratakiera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. mmg kemas... slalu gak weekend kemas rumah... tapi x tahan pon seminggu.. dah kena kemas balik.. adoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe sama lah seri selasih...mmg kene sentiasa kemas :)

      Delete
  5. nice.. pandainya mengemas... rak coklat tu ikea ke?

    ReplyDelete
  6. salam uyah... boleh kongsi uyah beli kt mner yea tpt letak iron tu, akak b'kenan la npk praktikal sgt

    ReplyDelete
  7. salam kenalan...


    kemas dan tersusun...tempat iron praktikal betul ...mana nak carik tu dik?

    juliyana-hussin.blogspot.com
    (Seindah Impian Segunung Harapan)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenalan...tmpt iron tu beli dekat ikea :)

      Delete
  8. salam..kemas sangat...i pun suka deko jugak..meh la singgah kalo free.. ;)

    ReplyDelete