11 April 2013

Surprise buat suami sempena Anniversary yang ke 4 tahun

Huhhhhh lama giler baru aku rajin nak update blog ni...banyak sangat koje akhir-akhir ini..Alhamdulillah 4/4 haritu genap 4 tahun usia perkahwinan aku and suami...sepanjang 4 tahun ni banyak suka dan duka kami lalui bersama...Semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke Syurga...Amiiinnn

Setiap kali datang anniversary or birthday suami aku, aku mesti pening...pening fikir nak buat apa, nak bagi apa, nak makan apa and macam-macam lagi lah...aku ni plak bukannya romantik sangat...selalunya kitorang makan kat luar or beli kek je...tapi kali ni aku memang dah plan nak buat lain sikit...aku cuba usaha supaya benda yang aku buat tu menjadi...walaupun sebenarnya malu...heeee...dah lama nak buat tapi macam banyak pulak halangan dan rintangannya...tapi kali ni cuba sedaya upaya...so apa yang aku nak buat sebenarnya???? jeng jeng jeng :)

Kebetulan haritu aku ada tengok rancangan Take Home Chef kat TLC...aku memang suka tengok rancangan tu sebab chef datang rumah masak...nape lah takde rancangan macam tu kat Malaysia ni kan...hehe..ok ok aku  tengok dia masak Ayam Cajun macam senang so aku salin lah sikit-sikit resepi dia and ingat-ingat apa yang dia letak

2,3 hari sebelum anniversary aku ada ajak suami g beli barang-barang semua...siap beli pinggan dengan mangkuk semata-mata nak celebrate anniversary tapi malangnya suami aku tak dapat hidu pun apa yang aku nak buat...kikiki...aku beli je semua barang dan dia pun tak tanya nak buat apa so diam jela kan...

Tapi aku ada masalah sikit sebab aku and suamikan satu opis so macam susah je kalau aku nak cuti ke apa kan...nanti mesti dia banyak tanya kalau aku tiba-tiba nak cuti...so aku memang fikir yang adik aku sorang jela boleh tolong...sebab satu opis ngan aku gak...kakak ipar aku ada gak tapi tak sampai hati nak mintak tolong hantar balik rumah sebab dia tengah pregnant...so memang adik aku tula yang paling sesuai...hehhehe....tapi bila hari kejadian adik aku pulak mc memang tak dapat nak tolong r kan...tapi sekali lagi aku bernasib baik sebab ada dak opis yang sudi nak teman aku balik time rehat untuk prepare apa yang patut...TQVM dak sela...muahhhh :)

Ok kat bawah ni sedikit gambar masa preperation...aku buat simple je :)

Pakai bunga ikea and botol coca-cola jek...kikiki
Letak sudu, garfu n pisau tapi kedudukan salah...hahah hentam jek
Gelas ni je yang ada...tu pun selongkar bawah katil :p
Ok pinggan ni la yang baru beli sehari sebelum anniversary...kikiki
Mangkuk ni pun sama baru beli :)
Pilih-pilih gambar nak masuk dalam frame letak atas meja :)
Amik gambar masa kapel...hehhe :p
Okkk ni lah hasilnya...simple je tak seberapa

Siap je buat benda ni aku and shela pun balik opis...koje macam biasa...tapi kat fikiran kitorang dah fikir macam-macam...yela takut-takut tak jadi lah kan...ermmm bila balik dari opis kat dalam kete aku tanya lah suami aku aritu nak ajak makan kat mana...dia pun cakap nak ajak makan kat Garden...heheh aku ok kan aje...anak-anak aku memang dah siap-siap cakap kat kakak ipar and adik ipar aku yang aku nak diorang tolong jagakan...so petang tu kakak ipar aku yang g amik Aliff and Qausar...hehhe

Bila sampai rumah aku saje biar suami aku yang bukak pintu and aku berdiri belakang dia...heheh maluuu...bila dia bukak pintu je dia terkejut...pastu dia "cakap ape ni ya?"...heheh aku cakap la "arini takyah makan luar, biar uyah yang masak"...ok lepas tu dapatlah satu ciuman dipipi...kikiki maluuu i

Malam tu masak kejap je maybe masak dengan bersungguh-sungguh and bebudak pun takde nak kacau..siap masak aku terus mandi and siap-siap...tapi tak siap ape pun...biasa-biasa je :)


Ayam cajun with salad and fries
Yang ni dah letak mushroom sauce :)
Okkk ni dia orang yang excited and happy sebab dapat surprise dari isteri dia :p
Menu yang simple aje :)
Makan sambil tengok tv...bole gitu??
Yang penting habis licin tinggal salad tu je
Tengok balik gambar masa muda-muda dulu :)
Nuttella Mug Cake...tak berapa nak jadi sebab terlupa letak telur...hahahha :p

Keseluruhannya suami aku sangat suka...Yeayyyy suka sangat sebab kejutan malam tu menjadi...cuma cake tu je suami aku suruh perbaiki...heheh...saya memang tak pandai buat cake :p


Suami aku memang tak budget langsung yang aku nak buat surprise untuk dia malam tu...dia cuma ingat aku nak makan luar...ok lah tu...lagipun masa kat opis dia tengah serabut so memang tak fikir langsung lah kan..heheh yang penting malam tu kitorang dapat makan berdua sebab lepas ada anak ni rasanya dah lama tak makan berdua...konon-konon nak buat candle light dinner la kan tapi lilin takde...hahahha hancuss ko ni uyah oiii



Ok daaaaaa :)





6 comments:

  1. hepi anniversary utk uyah dan suami,,, semoga berbahagia selalu..

    wahh,, masak sendiri tu,, syok syok,,, anniversary tahun depn makanan kasi upgrade lagi,, hihi

    ReplyDelete
  2. Aminnnnnn..terima kasih kak erin...hehhe...tula tak berapa pandai nak masak sangat sebenarnya...tapi cuba gak...heheh :)

    ReplyDelete
  3. comel nye...umi tgh google2 nak bg ape utk 1st wedding anniversary kat suami..terjumpe blog uyah...good idea..mcm nk tiru boleh?hihi..ape pun umi dah follow blog uyah.. klu sudi singgah la blog umi ye =) http://umihajrah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Memang sweet sangat la... saya tengah plan nk sambut anniversary ni.. tapi xada la surprise apa pun sb plan nk wat mkn2 dgn family semua... tapi bab yg hias meja tu mcm best jer... nak tirulah..hehe..

    ReplyDelete
  5. Memang sweet sangat la... saya tengah plan nk sambut anniversary ni.. tapi xada la surprise apa pun sb plan nk wat mkn2 dgn family semua... tapi bab yg hias meja tu mcm best jer... nak tirulah..hehe..

    ReplyDelete
  6. Do you love Pepsi or Coke?
    ANSWER THE POLL and you could receive a prepaid VISA gift card!

    ReplyDelete