26 April 2016

Aktiviti Cuti Bersalin

Assalamualaikum...

Nak cerita aktiviti aku masa cuti bersalin haritu...selain kemas rumah, masak, membasuh, aku ada lah diy sikit-sikit benda yang aku nak tapi aku rasa macam eh macam boleh try buat sendiri je ni...hahah giteww

Boleh la sikit-sikit jahit benda-benda yang senang je...almaklum lah newbie kate orang tu...aku pun bukan pakai mesin jahit canggih just guna mesin jahit kecik je...jadi ni je la hasilnya buat masa sekarang :)



Diaper clutch and diaper strap bagi memudahkan aku bila nak cuci hadi masa dia yakyak...kalo sebelum ni habis sume benda aku selongkar dalam beg tapi sekarang aku amik je clutch tu semua ada dalam tu...kihkihkih :)



Ni tin laundry...kalo tengok kat ig bukan main mahai lagi...aku memang dah lama teringin tapi bila mahai sangat memang aku telan air liur je la...heheh...jadinya aku baru teringat yang masa buat birthday party aliff beberapa tahun dulu husband aku ada beli lollipop dalam tin...ada dua tin tapi tinggal satu jek sebab lagi satu dah jahanam...mana ntah pergi nya...heheh...so ape lagi aku spray le and tampal sticker laundry tu..so dah boleh letak sabun basuh baju...heheh



Ohoiii toilet pun nak cantik-cantik ke?? ehhhh mesti...tu aku jahit langsir and buat sikit ayat tu...kihkihkih...takde lah berapa cantik pun asal sedap mata memandang...ok lah kan :)



Ni plak langsir pintu bilik...kan aku cakap buat masa sekarang ni aku boleh jahit lurus je...hahah...ni pun amik masa jugak nak siapkan...ermm jadi lah kan...nampak sikit berseri rumah aku...heheh :p


Sebenarnya ada je buat benda-benda lain macam bootie untuk hadi tapi sebab kecik tak muat kaki hadi jadi aku buat sebelah je...hahahah...nanti lah try buat lagi...masih tak pandai nak buat ikut ukuran betul-betul...pastu ada gak buat langsir kat tingkap depan...buat ala-ala roman blind gitu tapi tak gantung lagi...ikut ke'free'an masa husband aku untuk paku-memaku...kuikuikui

Ok lah daaaaaa :)


2 comments:

  1. berseri toilet uyah.. nak jugak lahhhh. hihihi !

    ReplyDelete
  2. buat sel...sama-sama cantik kan toilet...heheh

    ReplyDelete