15 January 2015

Tahun Baru dan Ragam Aliff ke Sekolah

Assalamualaikum...

Yuhuuuuuuuu i'm back!! cewahhh...hahaha...lamakan aku tinggal blog ni...bukak pun jarang-jarang je sekarang ni...dari akhir tahun lepas sampai sekarang super duper busy...tak duk opis sangat pun sebab asyik keluar site and outstation...sampai adalah cakap ingat aku dah berenti kerja...ahaks ;p

Pejam celik pejam celik dah masuk tahun 2015 dah kan...cepat betul masa berlalu...ohhhhhhh umur pun masih meningkat...tapi amalan?? huhuhu masih tak sedar diri...haihhh

Tahun 2014 banyak pahit manis aku lalui...bukan aku sorang jek...aku rasa semua orang pun kan...dengan macam-macam yang terjadi pada negara kita nih...haih sedih bila pikir balik...banyaknya dugaan tapi kena juga tempuh...redha dan pasrah

Harap tahun 2015 ni bagi sinar baru pada kita semua...aminnn

Ok la aku rasa macam nak cita masa aliff masuk sekolah awal minggu aritu...aku ingat excited lah dia nak g sekolah kan...tapi hampa perasaanku sebabnya dia tak nak pergi sekolah ok!!! haihhh pagi-pagi nak kena marah...aku sorang je cuti masa tu sebab suami aku dah dua minggu cuti jaga aliff...maybe tu lah salah satu punca dia tak nak pergi sekolah sebab dah best duk umah tengok tv, main, bangun lambat...huhuhu

Sampai je sekolah tengok budak-budak dah beratur...mak bapak pun ramai...aku pun suruh lah aliff beratur bukan main keras lagi badan dia tak mau beratur...aduhhh pening kepala aku...ok masa tu cikgu pun tak panggil lagi jadi aku bawak aliff balik kejap amik kete suami aku g keje naik motor...masa aku balik semula sekolah, kat dalam kelas aku terdengar cikgu panggil nama aliff so aku cepat-cepat suruh dia masuk...bila aku suruh aliff duduk dia dah mula nangis...siap peluk aku erat-erat...aduhhh nape plak la jadi macam tu...menangis beriya-iya tau...nasib baik lah masa cuti duk rumah aliff memang suka mewarna...jadi masa cikgu bagi kertas untuk mewarna dia dah cool sikit...tu pun dia cakap " ibu kaler dengan aliff ye" huhuhu...aku layankan jela...bila dia dah leka mewarna aku pun keluar senyap-senyap...tu pun dia cari ok...tapi aku duk berdiri kat luar kelas...jadi dia takde la nangis...aku tunggu je sampai dia siap mewarna...laju jugak dia kaler sebab dia siap dulu...dah sipa bagi pada cikgu tapi cikgu suruh dia pegang je dulu...lepas dia pergi kat cikgu dia tengok je kawan-kawan lain mewarna tapi kadang-kadang cakap kat aku nak keluar...tapi mesti lah aku tak bagi kan...ermmm

dah nak pukul 10.00 diorang siap-siap nak makan...aku cuba lah nak balik senyap-senyap...aku pun macam sembunyi-sembunyi bagi aliff tak nampak...tapi aku still nampak dia...tapi bila tengok dia tak nampak aku je laju je airmata dia mengalir...aduhhhhh tak tahan plak aku tengok...pastu datang cikgu pujuk-pujuk dia...cikgu pujuk pun tak jalan, aku pun munculkan diri aku kat aliff...hahahha...masa tu baru slow sikit airmata dia...haihhh tak sampai hati pulak nak tinggalkan dia macam tu...pastu aku cakap baik-baik cakap nak pergi beli gula-gula baru dia amcam bagi aku pergi...kalo saje cakap nak balik memang tak lah dia nak bagi aku balik...heheh aliff aliff macam-macam ragam.


Ni masa cikgu pujuk aliff...masa ni dia dah ok sikit...heheh...tak tau lah nape tak mau pergi sekolah padahal semua tu kawan-kawan sama-sama masa 4 tahun, tahun lepas...ermmm

Harap lepas ni aliff ok lah kat sekolah...semoga aliff menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat...aminnn

Daaaaaaaa

4 comments:

  1. hai awak.kita follow sini taw. #111.cantik nombor.hit me back k ?

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete