10 November 2014

Anak-anakku

Assalamualaikum....

Rasanya dah berkurun lamanya aku tak bercerita pasal anak-anak aku kan...alhamdulillah diorang membesar dengan sehat dan bijak :)

Si abang, aliff dah masuk 4 tahun 4 november haritu...alhamdulillah lepas masuk PASTI ni dia dah pandai baca doa sikit-sikit...surah Al-fatihah pun dia hafal...cuma biasalah la kan pelat-pelat tu...masa mula-mula dulu kalau balik rumah mesti nyanyi...nyanyi lagu-lagu yang cikgu ajar kat sekolah...aliff ni aktif...tak reti duduk diam...ada je benda dia nak buat...kadang-kadang pening gak nak layan...hehehe

Si adik, qausar pulak...geram je tengok dia...tetiap hari nak gomol jek...hehehe...qausar pun semakin aktif...ohhh kadang-kadang lagi aktif...bayangkan dah pukul 12.00 malam aliff dah tidur kepenatan dia masih aktif main and panjat-memanjat...huhhh sabar jela...pastu sekarang tak boleh la nak tengok orang buat pape kan...mesti dia nak ikut buat sekali...lagi-lagi kalau abang dia yang buat...pastu mesti dia pulak yang buat...aku ngan en.suami geleng kepala je la sambil senyum...hehehe

Ermmmm rasa cepat je masa berlalu...qausar pun dah masuk 2 tahun 6 september haritu...dah boleh kawan and main dengan aliff...tapi biasa la kan...kejap main sama macam kawan pastu kejap gaduh...tapi kadang-kadang qausar tak faham bila abang dia marah...kadang-kadang dia nangis...kadang-kadang dia buat dek je tapi kadang-kadang dia lawan balik...heheheh...comel je aku rasa...aliff pulak suka buat qausar menangis pastu dia gelak-gelakkan adik dia...sabar jela kan

Ohhh ye...qausar suka nau nyanyi lagu let it go...hahah kelakar kan budak lelaki suka nyanyi lagu let it go...pantang nampak baju ke selipar ke yang ade gambar elsa or ana, terus automatik dia nyanyi lagu let it go...aku dengan en.suami mampu geleng and senyum jek...hurmmm















Tengok perangai diorang ni...hahahah...happy jek tengok...boleh hilang stress bila tengok perangai diorang...kadang-kadang gelak sorang-sorang aku layan kan diorang...heheh...ye ye ye aku tau sekarang macam banyak gambar qausar dari aliff...hehehe...nak buat macam mana aliff macam dah besar sikit...susah nak amik gambar dia :)

Gambar yang last tu aku and suami memang tak boleh nak cakap ape dah...pantang nampak pensel or kaler suka hati dia jek conteng dinding rumah...kalau aliff conteng dah kene marah tapi kalau qausar yang conteng memang tak boleh buat apa...nak marah pun bukan dia faham kan...habis semua dinding kat rumah dia conteng...bila belah kanan dia dah puas conteng dia pergi belah kiri pulak...hurmmmm apak pun tak boleh buat apa...last-last apak cakap "takpelah qausar conteng lah...nanti raya apak cat lagi" kekekeke :p

Sabar apak k :p

Ok daaaaaa






4 comments:

  1. sabar je la bab2 conteng dinding tu kan..bapak pun dah redha je..hihi..but they are very cute..selalu gaduk tp tetap sama2 jalan pinpin tangan, main sama2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...terima kasih didie :)

      Delete
  2. assalam, alhamdulillah nmpk membesar dengn sihat sumenya. best nmpk dorg berkawan tu kan.. comel jek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...terima kasih miera...semoga diorang jadi abg adik yang baik

      Delete