11 August 2014

Aidilfitri 2014

Ohoiii orang lain dah cerita berhari-hari raya aku baru nak cerita raya pertama...

Ehhhh Assalamualaikum...hehehhe...
Tak tahu lah awat susah benau aku nak update blog sekarang ni...malas bertingkek-tingkek...hehhh susah nak cakap...nak update dari sebelum puasa lagi tapi sampai lani dah raya masih malas lagi...ni pun tengok belog sana sini update cite pasal raya...jadi macam nak cite jugak la...hahaha tak senonoh pangai :p

Raya tahun ni giliran balik melaka belah suami aku...hari jumaat dah balik dah tapi lambat jugak baliknya...konon amik cuti jumaat tu boleh la balik awal kan...tapi takdenya...kemas-kemas rumah, packing-packing baju yang berbeg-beg dengan cat rumah lagi, last-last lepas buka jugak gerak dari rumah...heheh

Ok jom lah layan gambar raya pertama hari tu...gambar banyak kat suami aku sebenarnya...tapi tak tau la bila boleh dapat...jadi pakai jela gambar dari henpon...ohhh dengan gambar yang suami aku whatsapp sikit...huhu


Tema tahun ni merah mak ngah...tapi takde lah merah sangat pun...heheh...pagi-pagi aku dah kejut aliff & qausar...tak sabar nak tengok diorang pakai baju melayu...ok suami aku memang cenggitu, dia suka buat mata stim...hahah :)


Mereka bertiga lagi...masa ni suami aku dah nak gerak pergi masjid sembahyang raya tapi aku suruh posing dulu...heheh


Budak tecit ni memang susah la nak amik gambar dia...memang bergerak sana-sini


Heheheh...first time aliff ikut apak pergi sembahyang raya...sebelum-sebelum ni dia tak ikut


Gambar berdua dengan aliff dalam kereta...masa ni nak keluar pergi beraya rumah nenek suami belah abah :)


Raya pertama tu tak banyak pun amik gambar berempat...kat sini je yang sempat...heheh :)


Apak dengan qausar tadah tangan , ibu dengan aliff buat peace pulak kan...huhuhu


Gambar family bersama keluarga mertua...yeayyy aku suka pic ini...sebab qausar comel kaco apak dia...hikhikhik :)


Ok budak-budak zama sekarang...memang tak boleh dipisahkan dengan henpon...huhhhh


Okkkkk ibu pun sama...sibuk dengan henpon...hahaha...tapi masa ni nak gerak balik kampung suami belah mak pulak


Ini budak memang tak reti duduk diam...ada je benda nak buat...panjang sangat akalnya...sampai ibu dengan apak pun penat nak layan...

Balik dari kampung suami tak ingat pukul berapa...kat kampung tu pun banyak rumah beraya...tapi mak mertua balik dulu sebab ada bawak budak tecit yang belum habis pantang...heheh...dah balik rumah terus tido...penatttttttttttt :)

Kita sambung nanti dengan raya seterusnya...kikiki

Eh lupa pulak...Selamat Hari Raya uolssss...Maaf Zahir & Batin :)

Daaaaaaa :)





3 comments:

  1. berseri sangat ngan kaler merah.. :) selamat hari raya yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih aty :) Selamat hari raya juga :)

      Delete