2 May 2014

Ketagihan Baru

Assalamualaikum...

Heeeeee lama tak berbelog...busy + takde mood nak menaip...cerita banyak tapi tula mood tak datangggg...tapi hari ni ku gagahkan jua menaip sebab terlampau lama menyepi...hikhikhik (budget ade orang kesah???)

Cerita pasal bercuti kat Kundasang, KK tak habis lagi...tapi nanti dulu r cerita pasal tu...kita cita pasal lain plak r kan...heheheh...ok aku sekarang tengah ketagih nak nak membuat sesuatu dengan fabric yang cantik-cantik...aku kalo takde keje or kate orang tu sambil-sambil buat keje bila dah bosan aku akan google diy, tutorial, craft, organizing, decor eh macam-macam lagi lah yang sewaktu dengannya...tak tau lah kenapa kepala ni ligat je nak cari idea untuk buat sesuatu untuk cantikkan rumah...

Nak diikutkan aku ade lah mesin jahit kecik...alah itu pun beli kat mydeal kalo tak silap...mesin jahit yang portable tu...murah je...tak mampu beli mesin jahit besau-besau...hehehhe...pastu time nak buat something la tetiba takleh pakai lak mesin tu...hampeh kan...huhuhu...ohhhh masa tu nak try lah buat cover kusyen sendiri...dah takleh pakai maka ligat lah kepala aku ni pikir nak buat camne kan...tetiba tengah google-google tu boleh lak keluar NO SEW COVER PILLOW....gila ahhh...memang suka lah aku kan...pastu ape lagi tengok lah step by step and ape peralatan yang diorang guna...kalo ikutkan benda-benda yang diorang guna tu memang susah nak cari kat mesia ni...tapi kalau dah suka ape pun sanggup buatkan...so aku pun cuba cari sampai dapat...alhamdulillah aku dapat sikit-sikit benda yang diorang guna tu...heheh

Lepas dah jumpa cover kusyen yang boleh buat tanpa jahit...aku asik google benda-benda yang boleh dibuat tanpa jahit je la...heheh senang gam-gam je...heeeeeee :)

Kat bawah ni ade lah sikit yang aku dah buat hasil gam-gam je...heheh


No Sew Cover Pillow


Pencil Holder


Kabinet Kasut Makeover


 Planner Cover

Banyak lagi benda yang nak buat dalam kepala ni...dah listkan...cuma tak tau bila boleh siapkan...memerlukan masa dan ketekunan...hahahah :p

Ohhhh lupa aku sangat bersyukur dapat suami yang boleh layan apa je yang aku nak buat...hehhe...ada benda yang aku boleh buat sendiri tapi ade benda gak yang aku kene mintak tolong en.suami...macam pasang-memasang kabinet tu memang aku failed la kan...lap u en.suami...hehehe 

Ok nanti ada masa lagi aku cuba buat step by step camne nak buat ek...sekian buat masa ni :)

Daaaaaaaaaaaaaaa

7 comments:

  1. as salam dear... nanti tunjuk la step by step cara buat cover pillow tu cmna yea...
    berkenan la plk... cantek jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sha Allah mija...tak sempat lagi nak buat tutorial...heheh

      Delete
  2. alamak...tutorial please... for no sew pillow tu..gam apa yg digunakan tu uyah??

    ReplyDelete
    Replies
    1. uyah guna gam kain fizah...beli online...maaf la tutorial xdop lagi...aritu buat tak amik gambar sgt

      Delete
  3. menarik pula kabinet kasut tu..nampak berseri bila make over

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih joijoi80...heheh

      Delete
    2. sila buat tutorial !! heeeeeee menarik !

      Delete