7 January 2013

Bilik Aliff & Qausar

Yeayyyyy akhirnya Aliff dan Qausar ada bilik sendiri...dah lama kot aku nak buat bilik untuk Aliff tapi baru sekarang ada kesempatan nak kemas...kesian kan...nak cakap busy memanjang takde lah jugak...cuma malas jek...hehhe...sekarang lega sikit bila dah kemas...pasni boleh lah Aliff main kat bilik dia sendiri...rumah kitorang ada 3 bilik...bilik depan bilik aku and suami...bilik belakang buat bilik untuk en.suami simpan barang-barang dia...yang bilik tengah memang nak buat bilik Aliff dan Qausar tapi masa mula-mula banyak letak barang kat bilik tengah termasuklah baju-baju aku...hehhe...semak jugaklah mata aku tengok bilik tengah tu...tapi sekarang tidak lagi...bila dah kemas jadi bilik anak-anak ni rasa mata lapang jek...baju-baju aku semua aku transfer kat bilik belakang...hahah...nasib lah...bilik depan dah penuh :)

Katil yang tak berapa nak complete sangat...nak kene tukar cadar kartun-kartun baru best :)

Barang mainan Aliff...bantal tu terpaksa letak situ untuk tetamu pakai nanti
:)

Ini je buku Aliff...huhu
Kenderaan Aliff , play gym Qausar n tempat pampers...motor Aliff masih tergantung kat bilik belakang
Baju Qausar...
Baju Aliff....
Barang-barang keperluan Aliff dan Qausar :)

Actually banyak je nak buat dengan bilik diorang ni...rasa masih tak complete lagi...tapi slow-slow...baby cot  Qausar tak masuk lagi tu sebab ada kat rumah fuang dia kat kampung...bila nak g amik tak tau...heheh...puas hati jugak lah dapat siapkan bilik diorang ni walaupun tak puas sepenuhnya...eh apa aku cakap ni kejap puas kejap tak puas...hehhe...aku siapkan bilik diorang ni sorang-sorang ok...angkat katil n almari sendiri...bukan en.suami tak tolong cuma aku suruh dia jaga Qausar n Aliff...kalau tak susah jugak nak siapkan bilik ni kalau diorang takde orang jaga...TERIMA KASIH ABG sebab MEMAHAMI :)

10 comments:

  1. wahh..tang laci keperluan barang bebudak tu kemas sesangat!! pakai kotak ke divider cosway utk divide brg2 tu? mmg mantop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai ikea punya...baru tersusun kan :)

      Delete
  2. Uyah ! nak tanya jugak. divider tu.. beli ke buat sdr?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli je shela...tak dan nak buat sendiri...ikea mari...hahaha

      Delete
  3. salam knl uyah... akak nk tanya tpt sangkut towel n sejadah tu beli kat mne yea..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal mija..uyah bli kt ikea :)

      Delete
    2. Salam kenal mija..uyah bli kt ikea :)

      Delete
  4. Kemasnya bilik! Rajin betul ibu dia ;)

    ReplyDelete
  5. owh malang kat kb xder ikea huhuhu...

    ReplyDelete