30 September 2011

Baba & Mak Junior :)


kenapa aku nye tajuk baba n mak junior??...tengok lah baju yang kitorang pakai tu...aku pakai baju mak aku n adik aku lak pakai baju baba aku...heheheh mesti tak percaya kan aku boleh pakai baju kebaya mak aku...hahahha memang ramai tak percaya sebab mak aku ngan aku memang lah lain dari segi tinggi dan kebesaran...aku ni kecik dan rendang hahha tapi mak aku tinggi dan besar...kalau korang nak tau mak aku dulu ramping cam kerangga siap pernah menang ratu kebaya kat sekolah dia dulu tau...ada lah dua tiga helai kebaya mak aku yang aku amik...kebaya jer la kan boleh aku amik kalu baju kurung memang cam jubah la jawabnya aku pakai...hohoho...baju yang adik aku pakai tu baju baba aku nye..yang adik aku lak siap kecik kan lagi baju tu...besau katenye...aku suka la baju baba aku tu nampak klasik...heheh


Tutti Frutti

Dah lama mengidam nak makan Tutti Frutti ni sebelum puasa lagi baru sekarang dapat makan..heheh...tu pun lepas g checkup mata kat Az-Zahra kebetulan lalu depan Tutti Frutti en.suami terus singgah...sweet kan?? dia tau isteri dia mengidam dia layan kan jek...huhuh walaupun suamiku itu tak berapa nak makan benda benda yang sejuk sejuk ni...dia makan sikit yang lain aku belasah sampai habis...huahaha...pastu balik rumah kaki sakit sebab makan benda sejuk ngan hujannya ditambah dengan aircond lagi memang syahdu lah sakit kaki aku...last last suami aku gak yang kene urut...hehehe...ok ok jom layan gambar yang tak seberapa kat bawah ni...huhuhuh :)

Tutti Frutti perisa vanilla ngan red velvet...yumyum sedapnya!!!

Aliff lebih suka makan sudu...hahahah :)

tengok tu Aliff nk makan tapi guna belakaung sudu....hahaha...anak ibu anak ibu :)

apa lah yang ibu cakap tu Aliff...hehehe :)

budak bulat...heheh :)

15 September 2011

Ibu & Aliff


Huahahha takde kerja 
saje saje edit gambar aku ngan Aliff :)

Aliff dah boleh merangkak :)

Dua tiga lepas Aliff tak sehat...asyik muntah muntah jek...pas minum susu dari aku kadang kadang dia muntah...suami aku cakap mesti susu aku tu yang buat dia muntah...ntah la aku rasa takde lak makan yang bukan bukan...sian Aliff...pergi klinik doktor cakap takde pape...doktor cuma bagi air garam jek...ermmm tapi alhamdulillah sekarang Aliff dah ok...happy sangat :)...dan yang buat aku lagi happy sebab Aliff sekarang dah boleh merangkak walaupun sikit sikit...hehhe mungkin sebab tu kot dia tak sehat haritu...rupa rupanya anak ibu nak membesar dan semakin bijak :)

Jom tengok video Aliff ni :)

video


12 September 2011

Indah di bulan Syawal I Aidilfitri 2011










tak perlu kata apa apa...gambar ceritakan segalanya :)

Gelagat dua sepupu :)































tengok gelagat budak dua orang ni memang geram jek...ada jek yang dorang nak buat..tak reti duduk diam..dorang ni sepupu..Insyirah anak kepada abang aku...dia tua dua bulan dengan Aliff kira sebaya la..semalam birthday Insyirah 11 September..."Happy Birthday Insyirah"..dah setahun dah umur dia..tak sabar nak tunggu Aliff setahun..hehe :)

6 September 2011

Tiga kali potong kek :)

Wahhhhhhh memang meriah giler r birthday aku tahun ni...siap potong kek tiga kali...huahaha...tapi yang memang tak sangka sangka kek buatan dari suami ku tercinta....hahah..penangan raya kan kedai kek tak bukak jadi suami aku yang memang kreatif ni buat sendiri la kek untuk aku...huahahha...kecik dan comel jek kek nya..

ok ni la kek yang suami aku buat...meriah okkk...hahaah...tq ye suamiku kerana sanggup buat sendiri kek ni...hehhe...boleh tunjuk gambar kek jela kan...gambar aku tiup lilin tak boleh nak tunjuk sebab memang macam hantu...masa ni tengah tido suami aku call suruh bukak pintu...suami aku n adik beradik aku semua g main futsal...tak tau dorang balik pukul berapa baik aku tido...hahah...bila bukak pintu terus dorang nyanyikan lagu "Happy Birthday"...terkejut gak la sampai Aliff pun terjaga...dengan muka yang sememeh aku pun tiup lilin ngan Aliff dan suamiku sekali...hehhe

ni kek kedua aku...hahah...ekceli kek ni aku kongsi dengan mereka mereka yang lahir  bulan ogos dan september...hahaha ramai gak la masa ni...ni kat rumah makcik aku fa ila...dia buat kat rumah dia senang semua serbu...haha..tiga tingkat gitu..kek ni makcik aku fa diah yang sponsor...masa ni ada amik gambar untuk semua family atuk aku...kebetulan hari jadi aku...aku pun saje jek mintak kek...tak sangka dorang beli gak sebab sambut sekali semua yang bulan ogos n september :)

yang ni pulak kek ketiga aku...hahha bukan main banyak kek tahun ni...ni aku sambut ngan cousin aku semah...dia pun lahir 2hb okk...dia yang plan nak celebrate sama sama...aku on jek...hahah...tapi masa ni kitorang pun panggil gak sape sape yang lahir bulan september...memang ramai betul family aku yang lahir bulan september ni...comel comel plak tu...huahahha :)